Plynatosť a nadúvanie – pozor na porcie

Sponzorovaný obsah

Plynatosť a nadúvanie

Plynatosť a nadúvanie – pozor na porcie

Plynatosť a nadúvanie nie je zrovna najpríjemnejšia téma, avšak stretávame sa s týmto problémom denne. Mať stále perfektne ploché brucho nie je úplne normálne. Po tom čo jete a pijete vám jedlo a tekutiny zaberú miesto vo vašom žalúdku a črevách, a to znamená mierne roztiahnutie. Guľaté brucho nemusí nevyhnutne znamenať, že je niečo zlé vo vašom jedálničku, ale plynatosť a nadúvanie je spôsobované práve niektorými potravinami, ktoré prijímame. Medzi najhoršie patria brokolica, kapusta a kaleráb, ktoré obsahujú druh cukru, ktorý ostáva nestrávený, až kým sa do neho nepustia baktérie v črevách. Pri jeho spracovaní sa vytvára plyn, ktorý spôsobuje plynatosť a nadúvanie. Ale nevyhýbajte sa tejto zelenine úplne. Neustále jedenie výživnej, na vlákninu bohatej stravy vedie k odolnejšiemu a zdravšiemu tráviacemu systému, ktorý je menej náchylný na podobné neduhy. Takže jedzte tieto zeleniny, ale dávajte si pozor na porcie. Okrem toho v našich končinách je dusenie zeleniny veľmi populárne, čo môže pomôcť k ľahšiemu stráveniu zeleniny.

 

Pre ďalšie prehliadanie webovej stránky musíte schváliť používanie súborov cookies. Ďalšie informácie

Táto stránka používa súbory cookies pre lepší užívateľský zážitok. Ak súhlasíte s používaním súborov cookies, kliknete na tlačidlo „Súhlasím“, alebo pokračujte v prehliadaní webovej stránky.

Zatvoriť