Detoxikačná kúra a jej nástrahy

detoxikačná kúra

Detoxikačná kúra a jej nástrahy

Detoxikačnú kúru by sme mali absolvovať aspoň dva krát do roka. Teda na jeseň a na jar. Sú to ideálne obdobia pre detoxikačnú kúru. V prírode dochádza k výrazným zmenám, ktoré vníma i naše telo, aj keď si to ani neuvedomujeme. Keďže žijeme v oblasti, kde sa menia štyri ročné obdobia, aj naše telo je nastavené na tento systém. Detoxikačná kúra nemusí byť nič desivé ani trýznivé. Stačí, ak vezmeme rozum do hrsti a zadefinujeme si, čo je pre nás zdravé a tým pádom i vhodné. Takú light verziu detoxu viete stihnúť i za tri dni. Ide o radikálnu zmenu stravy. Na raňajky je vhodné jesť zelené smoothies a tiež je veľmi dobré dodať telu energiu formou nápoja z citróna, prípadne do neho pridať zázvor.

Práve tieto zelené látky dodajú vášmu telu dostatok minerálnych látok ako je draslík, sodík, vápnik. Na desiatu by ste mali zvoliť zeleninu. Dá sa krásne pripraviť na rôzne spôsoby. Môžete si ju nastrúhať, urobiť šalát alebo zeleninové hranolčeky. Na obed si dajte zeleninový šalát so semienkami a orechmi, výber je na vás. Nezabudnite piť vodu, prípadne žihľavový alebo mätový čaj. Na olovrant sú vhodné orechy, ktoré môžete skombinovať s trochou zeleniny. Večer si môžete pripraviť napríklad polievku. Teda prevažnú časť vašej stravy počas kúry bude tvoriť zelenina a voda.